Öntözőrendszer telepítése

Cégünk vállalja automata öntözőrendszer telepítését, időszakos karbantartását. Az öntözőrendszereket minden esetben az Ön meglévő vagy leendő kertjéhez tervezzük.

Automata öntözőrendszer
Automata öntözőrendszer

Hol vállalunk öntözőrendszerekkel kapcsolatos szolgáltatásokat ?

Öntözőrendszereket országszerte telepítünk.
Öntözőszerviz szolgáltatásokat Budapest XV. XVI kerületében tudunk vállalni. Illetve az általunk telepített öntözőrendszerekhez a szervizszolgálatatás országos.

Az automata öntözőrendszer telepítése elött.

Az ön automata öntözőrendszere a meglévő vagy építendő kertjéhez készül illetve a kerttervhez készül. Ezért az öntözőrendszert meg kell terveznünk a meglévő kerthez vagy kerttervhez. A tervezést egy személyes találkozás előzi meg, amelynek során megbeszéljük a jelenlegi és a jövőben igényeket.

Mennyibe kerül a felmérés és tervezés ?

Budapest és vonzáskörzetében a felmérés ingyenes.
A tervezés díjtalan, azonban az általunk felhasznált technológiák házilag nem vagy csak nehezen megvalósíthatósak. Házilag készített öntözőrendszereket emiatt sajnos nem szoktunk tervezni, azonban ha a téma iránt érdeklődik  weboldalunkon több öntözőrendszerek javításával vagy tervezésével  kapcsolatos cikket és cikksorozatot is talál.

Mennyi idő a felmérés és a tervezés ?

A helyszíni felmérés általában 30-90 perc, sok esetben ezt egybe kötjük a kertészeti felméréssel, mert az öntöző a kerthez készül. Ha van pontos kertterv illetve helyszínrajz a kerttől akkor helyszíni egyeztetés után a felmérés gyorsabb.
A hálózati víz paramétereit mindenképpen le kell mérnünk. Személyes találkozásra azért van szükség, mert a tervezésnél számításba vesszük a kert akár tervezett átalakításait, például tervezett medence, épülő vagy később lebontásra kerülő játszótér. A terület adottságait és annak fényviszonyait mindenképpen számításba kell vennünk.

Az öntözőtervezését illetően, egy öntözőrendszer tervezése az árajánlat összeállítása, műszaki dokumentációval, fogyasztási adatokkal átlagosan 10-30 munka óra. Az automata öntözőrendszer terve sok esetben a kertterv alapján készül, ezért az öntözőrendszer tervével meg kell várnunk a kerttervet.
Ebben az esetben általában a kerttervet és a kert költségvetését előbb át tudjuk adni. Komplex tervek esetén az árajánlat 1-2 héten belül várható.
Öntözőrendszerek átépítésénél árajánlatot adni 1-2 napon belül igyekszünk.
Meglévő kerthez az árajánlat műszaki dokumentációval általában az adott héten, egyszerűsített dokumentációval 2-3 napon belül várható.

Miért kell az öntöző tervezni ?
Az öntözőt tervezni azért szükséges, mert tervezés közben kapjuk meg a szükséges anyagok számát és típusát és tervezés után derül az is ki, hogy mennyi munkával lehet az öntözőrendszert elkészíteni.
A tervek alapján összeállott anyaglistával tudjuk megvásárolni az anyagot és tervek alapján tudjuk elkészíteni az öntözőt is.

Milyen előkészületekre lesz önnek szüksége ha Automata öntözőrendszert szeretne telepíteni ?

Amire mindenképpen fontos gondolni, az a készülendő burkolatok alatti védőcsövezés. Erre akkor is érdemes gondolni, ha ön még nem döntött az Automata öntözőrendszerrel kapcsolatban.  A burkolatok alá érdemes lehet esetleg 2 db 125 mm átmérőjű védőcsövet elhelyezni.
Kültéri vezérlőknek és a vízgépészeti berendezéseknek (szivattyú és annak vezérlése) szüksége van 230 voltos hálózati feszültségre. Beltéri vezérlők esetén a szelepek vezérléséhez és időjárás érzékelőkhöz szükség lesz egy jelkábelre. Ezért amíg erre lehetősége van érdemes a védőcsövekről gondoskodni.

Amennyiben meglévő kútja van vagy létesítendő kútról tervezi az öntözést.

Kútról való öntözés esetén, nagyon fontos szempont az, hogy a szivattyút és az automata öntözőrendszert is mindig a kúthoz méretezzük. 
Emiatt felméréskor szükség lesz a meglévő kút részletes paramétereire.
Kutak létesítésénél, ezért nagyon fontos az, hogy a kutas megtudja adni az elkészült kút paramétereit. Mert ezek utólagos kiderítésére csak kútdiagnosztikai vizsgálattal van lehetőség. A kút diagnosztikai vizsgálat nem része a díjmentes felmérésnek és ezt általában erre szakosodott cégek végzik.
A kút pontos paramétereinek hiányában sem vízgépészetet sem automata öntözőrendszert nem lehet tervezni !

Miért érdemes minket választani ?

Mert valójában kerteket alkotunk és nem öntözőt telepítünk.

Mi abban hiszünk, hogy önnek nem egy automata öntözőrendszerre van szüksége, hanem egy szép és könnyen fenntartható kertre.
Ha tehetné biztosan nem ásatna műanyag csöveket és alkatrészeket a kertjébe. Ennél fogva mi nem is automata öntözőrendszert szeretnénk építeni önnek. Hanem egy olyan berendezést ami abban segít hogy a kertje szép és könnyebben fenntartható legyen.

Mert megmondjuk előre, hogy öntözésenként mennyit fog fogyasztani az öntözője.

Mi nem azt mondjuk hogy az öntözőrendszer vizet spórol, mi meg tudjuk mondani, hogy az ön öntözőrendszere mennyi vizet fog fogyasztani egy egy öntözés alkalmával.

Homok talaj öntöző nélkül
Homok talajon vetett fű öntöző nélkül
Vetett fű homoktalajon, Automata öntözőrendszerrel
Ugyanaz a kert, füvesítés, öntözőtelepítés után 1 évvel. A képen látható zóna 3-6 perc alatt ~100-~200 liter vizet fogyaszt öntözésenként. Ugyan ez kézzel öntözve ugyanebben a kertben 9-18 perc A képen 1 éves vetett fű látható homok talajon.

Mivel elsősorban a kertre koncentrálunk és a kerthez tervezzük az öntözőt, az csak annyi vizet fog felhasználni aminnyit a gyep és a növények igényelnek.

Mert csak megbízható alkatrészeket használunk.

Számunkra a kert a lényeg, így figyelünk arra, hogy olyan alkatrészeket és technológiákat használjunk amik a garanciális idő lejárta után is jól és megbízhatóan működnek. A fentiek miatt az öntözőrendszer csövezésére a garancia 5 év.

Hosszútávú kapcsolatra törekszünk megrendelőinkkel tudunk akár 5-10-15 éves kertjeinkről is tudunk referenciát mutatni.

Mert ár érték/arányban jók vagyunk.

Kiváló ár érték/arányra törekszünk és bár az automata öntözőrendszereket KPE csőhegesztési eljárással készítjük, rendszereink ára versenyképes a hidránsos technológiával készült öntözőrendszerekkel.

Mert az előnyök melett elmondjuk a hátrányokat is.

Mi nem csinálunk titkot az automata öntöző rendszer hátrányaiból sem, hiszen előnyök mellett hátránya mindennek van, azonban igyekszünk ezeket a hátrányokat mérsékelni. A kútról való öntözést, kút létesítését és vízgépészet telepítését is csak akkor fogjuk javasolni önnek, ha a beruházás megtérülése belátható időn belül várható.
Ugyan ez az elvünk a csapadék hasznosítással kapcsolatban is.

Elérhetőségeinket ezen az oldalon találja.

Figyelmét, bizalmát előre is köszönjük!

Édenkert kkt logója

Édenkert kkt